Пробуди до віри, Мамо!

10 липня 2018 року з Кам’янки-Бузької та Снятина вирушило піше паломництво у Санктуарій Матері Божої у Більшівцях. Через день вирушили групи зі Львова та Тернополя. Паломники прибули у призначене місце 14 липня.

Наступного дня, у неділю, вони святкували головні урочистості на честь Матері Божої Більшівецької за участю Львівського Архієпископа Мечислава Мокшицького.

Серед паломників, які вийшли з Кам’янки-Бузької, був також пауліста о. Ципріан. Не зважаючи на примхливу погоду 14 і 15 липня, нам вдалось організували стенд нашої книгарні Святого Павла у Львові. Працювали у ній паулісти брат Томаш і брат Адам, а також п. Зофія. Паломники, а також місцеві жителі, які приїхали на святкування, залюбки користувались пропозиціями нашої книгарні.

Санктуарій у Більшівцях було засновано на початку XVII століття. У ньому працювали та служили брати ордену кармелітів. У 1777 році відбулася урочиста коронація папськими коронами ікони Матері Божої Більшівецької. Після ІІ світової війни кармеліти були змушені покинути монастир, а костел був зачинений.

У 2001 році зруйнований об’єкт взяли під свою опіку брати ордену францисканців, які крок за кроком відновляють колишню велич будівлі. Вони також організували при Санктуарії польсько – український «Центр миру та поєднання».

 

“Молитва – це душа апостольства,

а апостольство, що не має душі, є мертве,

воно нічого не приносить у життя того, хто його виконує і не зможе передавати життя.

Це Бог, посилає Вас до апостольства

і Бог дає Вам благословення “.

бл. Яків Альберіоне

У Більшівцях