Видавництво Святого Павла має нові приміщення. «Люди не перестали читати!»

19 вересня 2023 року єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава освятив нові приміщення Видавництва Святого Павла. У події взяли участь о. Войцех Турек SSP — головний настоятель польсько-української провінції Товариства Святого Павла, сестри зі Згромадження Учениць Божественного Вчителя (паулістки), які служать у Хмельницькому, референт у справах католицьких ЗМІ Львівської архідієцезії о. Олександр Кусий, а також брати-паулісти, працівники та симпатики Видавництва.

Подія розпочалася Святою Месою, служіння якої очолив єпископ Едвард. У проповіді він наголосив на тому, як важливо розуміти, що в кожного з нас — своя дорога і своя харизма, але всі ми йдемо в напрямку Царства Божого. У центрі нашого життя має бути Ісус та Його Слово, підкреслив єпископ, тому що іншої дороги до Небесного Єрусалима немає.

Після Святої Меси відбулося благословення та освячення приміщень, у яких працюватиме редакція видавництва. Воно належить львівській спільноті Товариства Святого Павла і розпочало свою діяльність в Україні у 2016 році. Сьогодні це невеликий, але ефективний штат працівників: дизайнери, редактори, коректори, а також перекладачі та працівник інтернет-магазину. Отець Маріуш Кравєц SSP, директор Видавництва, розповів, чому в цей непростий час варто розвивати видавничу діяльність і друкувати книжки:

— Сьогодні важливий день для нашого видавництва: ми розширюємо простір нашої редакції, щоби нашим працівникам було комфортніше працювати, щоб видавництво могло краще функціонувати і щоби ми всі могли добре робити свою роботу. За роки праці ми побачили, що люди в Україні шукають добрих книжок. І навіть тепер, під час війни, люди не перестали читати. Ми висилаємо свої видання всюди, куди може доїхати гуманітарна допомога, бо людям потрібна духовна й релігійна література. І ми не раз отримували вдячні листи чи дзвінки від тих, хто серед гуманітарної допомоги знайшов нашу книжку і вона підтримала їх у важкій ситуації. Тож бачимо, що запит на релігійну літературу є, і ми хочемо цю потребу людей у добрих книжках забезпечити.

Отець Войцех Турек SSP вважає цю подію символічною для нинішнього важкого часу і радіє, що видавнича діяльність отців-паулістів в Україні розвивається:

— Ще два-три роки тому це також було би важливою подією; але сьогодні, саме у цей час, навіть у контексті чергової атаки на Львів, ця подія стає символічною. Адже невеликий колектив, який тут працює, має у серці стільки добра і бажання тим добром ділитися, що цілком може протистояти будь-якому злу, мілітарному також. І керовані цією вірою, довіряючи Богові, можемо продовжувати цю роботу в ім’я Бога. Я приїхав сюди з великою радістю, щоби взяти участь у цій події, і дякую від імені усіх паулістів єпископу Едварду: не тільки за те, що він сьогодні молився з нами і скерував до нас слово, але також за те, що завжди підтримує паулістів та всіляко сприяє євангелізаційній місії.

Автор : Віта Якубовська (rkc.lviv.ua)