Неділя Божого Слова

 

Відповідно до рішення папи Франциска, щоб у 3-тю звичайну неділю в особливий спосіб наближати вірним Святе Письмо, 23 січня 2022 року, паулісти зі Львова разом із волонтером поїхали до трьох костелів Львівської архідієцезії у місцевостях: Стрілецьке, Липники, Раденичі.

Отець Маріуш у своїх проповідях під час Святих Мес, які він відправляв у храмах цих місцевостей, особливо наголошував на тій великій ролі, яку відіграє Святе Письмо в нашому житті та культурі й заохочував до його регулярного читання і роздумів. Після Літургій брат Адам організував і провів зустрічі вірних зі Словом Божим за усталеною в Церкві багатовіковою традицією Lectio divina. Пізніше всі охочі могли придбати Святе Письмо та інші публікації, що містять його пояснення та коментарі.

Засновник паулістів бл. Яків Альберіоне казав: “Хто часто бере до рук Біблію та щоденно живиться нею, поступово починає мислити надприродним способом”. Нехай ця думка стане для нас заохоченням до того, аби якнайчастіше звертатися до Божого слова.