Багатство Родини Святого Павла

Ісус доручив усім християнам місію – проголошувати Його слово. Саме тому Біблія це книжка, яка перекладена найбільшою кількістю мов світу. Кожен народ зі своєю самобутньою культурою творить багатство Цервки, як однієї великої спільноти Божої любові.

Родина св. Павла єднає у собі десять інститутів та чернечих згромаджень у понад сорока країнах світу на п’яти континентах. Сьогодні до української спільноти завітала с. Джованна Учіно, яка родом з Японії, а служить у Італії. Сестра належить до Згромадження Сестер Учениць Божественного Вчителя, одного із чернечих згромаджень Родини св. Павла. Вперше у каплиці паулістів на Святій Месі пролунало читання японською мовою. Святий Дух щедро розливає натхення до служіння у Божій Церкві всім, хто готовий відважно брати до рук Святе Писання та йти і проголошувати Добру Новину тією мовою, яка буде зрозуміла тим, до кого Бог його спрямовує.

Читання японською мовою:

«Брати мої, не зважаючи на особи, майте віру в Господа нашого, Ісуса Христа прославленого. Бо коли до вашого зібрання ввійде чоловік із золотим перснем, у пишних шатах, увійде і вбогий у брудній одежині, а ви глянете на того, що носить пишні шати, і скажете йому: «Ти сідай тут вигідно», а вбогому скажете: «Ти стань отам або сідай на моїм підніжку», – то хіба ви тим не утворюєте різниці між собою і не стаєте суддями з нікчемними думками? Слухайте, брати мої любі: Хіба не вбогих цього світу Бог вибрав як багатих вірою і як наслідників Царства, що його він обіцяв тим, які його люблять? Ви ж зневажаєте вбогого! Хіба то не багаті вас гнітять і не вони тягнуть вас на судилища? Хіба то не вони ганьблять те гарне ім’я, яким називано вас? Коли, отже, виконуєте закон царський за писанням: «Люби ближнього свого, як себе самого», – ви добре робите. А коли зважаєте на особи, то чините гріх, закон засуджує вас як переступників.» (Як 2, 1-9)

 

 

CREDO ІНТЕРВ’Ю: «Ми маємо бути поруч із людьми»